Kacsák szabadlábon

Lovaink hazatérőben a legelőről néha-néha átkukucskálnak a baromfiudvarba, s kíváncsian,  horkantásokkal  adva hangot nemtetszésüknek - leginkább Maláta részéről- hallgatják a kacsák hápogását.
Maláta már remekül kitapasztalta, hogy milyen mozdulatokkal lehet a kaput nyílásra bírni, és átballagni a szárnyasokhoz terepszemlére. Bizonyára úgy gondolja, hogy a szomszéd fűje mindig zöldebb, és ne má', hogy mindent a tyúkok-kacsák kebelezzenek be...!
Ilyenkor persze a madaraim is szívesen átlátogatnak a számukra szűz területre, és nagy élvezettel kapirgálják szét a lovak széna és szalmabáláit, rengeteg ínycsiklandozó(csőr-nyelvcsiklandozó...hmmm) falatot, zabhulladékot találnak, nem beszélve a mini fűszerkertemről. Ami zöldet a lovak elkerülnek, az a tyúkoknak csemege és fordítva. A ló nem eszi meg a tyúkhúrt - most ettől zöldell a legelőjük - és a porcsint sem, ezek pedig a tyúkok kedvencei - mint a név is mutatja. A tyúkudvarban pedig olyan talajtakaró növény van - nevét nem ismerem - amit pedig a ló habzsol, a tyúk csak letrottyantja. Így aztán egy kis udvarcserével minden igény ki van elégítve, nekem sokszor nem kis bosszúságomra, mert visszaállítani az eredeti rendet már nem is olyan könnyű: se a tyúk nem megy szívesen vissza a védett udvarba, s Malátáék is csak némi zabosvödör csörgetésre hajlandóak átslattyogni a saját térfelükre.
A képeinken: kacsakaland a magánszférámban...ez ugyanis a házunk körüli udvarrész, maximum kutyát-macsekot látok itt szívesen, de azért a kacsáim is egész fotogének...:))

Megjegyzések

  1. Tetszik, amit és ahogy leírod! Nem is tudom, mivel foglalkoz(hat)tál, mielőtt a házad táját rendezgeted teljes odaadással, átéléssel. Érezzed jól Magad! Laci

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Rég volt, bizony, amikor a fúrókészleteket leltároztuk a műszaki osztályon:)) És az is igaz, hogy nincs nosztalgia hangulatom emiatt. Nagyjából a helyemen érzem magam...

      Törlés
  2. Nagyon fotogének a hófehérkék és szuper jól néznek ki a zöld háttérrel :-)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Füstölt nyúlcomb

Nyúlszalámi

Feta sajt készítés