Apró történetek Tücsökről

Kiskutyánk Bogi szeptemberi elléséből származik, és a fogantatás körülményeit ismerve-sejtve, nem voltunk biztosak abban, hogy Morzsi, a gyönyörű zsinóros szőrű pulink az apa. Tulajdonképpen nem is láttuk, hogy Morzsi megküzdött volna a betolakodóval. Így aztán a születés utáni időszakra bíztuk az apa kilétének ismeretét.
Ebben az időben kértem segítségeteket  FB-oldalunkon a névadásra, és a rengeteg jobbnál-jobb ötlet után végül is a Tücsök mellett döntöttünk.
Kiskutyánk eleinte szépséges fekete göndör szőrzetével nagyon is pulira hajazott, azonban az eltelt hónapok alatt világosan kiderült, hogy a nekünk csak GazCsábító az apa. Így hát egy tüneményes fekete, göndörkés szőrű, de hosszú lábú, hegyes orrú, csillogó gombszemű keverék kutyussal osztjuk meg udvarunkat és szeretetünket.
Tücsök egyébként sok apró tulajdonságában is elüt eddigi kutyáinktól. Például nincs olyan nap, hogy valami apróságot - egy csont-, vagy fadarabot, vagy bármit, amit ő "Kincsnek" vél, ne találnék reggel a lábtörlőmön, amikor kilépek.
Apró vakkantással jelez, ha nyitom az ajtót, és már röpül is felém! Azonban a simogatás elől pajkosan kitér.
A vizsláink voltak olyan energikusak, mint ő, eszméletlen gyorsasággal cikázik az udvaron, sokszor nem is értjük, mitől "indult be".
Igaz, még csak négy hónapos, de semmi jelét nem mutatja annak, hogy terelő ösztönnel rendelkezne, pedig a GazCsábító - a feltételezett apa - a közeli birkanyájat őrzi, és hát Bogi is terel, ha kell - lovakat. Tücsök egyelőre csak tisztes távolból szemléli a hatalmas négylábúakat.
Valami hihetetlen barátságot táplál Rőtikével, a rozsdás macskánkkal.  Bújócskáznak, fogócskáznak, birkóznak, vagy éppen egymás hegyén-hátán szunyókálnak a napsütésben. Persze néha egy-egy macskapofon is elcsattan - gondolom tűhegyes körmökkel, ezt csak Tücsök  megszeppent  vinnyogása jelzi.
Az éjszaka a rendbontásé: reggelente az udvar olyan, mint ahol éjjel tornádó tombolt: seprűk, szerszámok széthordva, felborulva, újságpapír fecniket hord a szél, szóval kiskutyánk nagy életet él, reggel pedig bűbáj pofával lesi, hogy örülök-e a lábtörlőre tett  Kincsnek:))
Ismerkedjetek udvarunk lassan felcseperedő lakójával, Tücsökkel:



Megjegyzések

  1. Ó, a mocsokképű! Azt a csábítót nagyon vonzóvá tetted. A reggeli rendnek gondolom, hogy örülsz. Viszonta természete érzem, sokért kárpótol.

    VálaszTörlés
  2. Az életünkhöz ugyanúgy hozzátartozik a ború, mint a derű. Ha jól belegondolunk, több a derű...:)))

    VálaszTörlés
  3. Nagyon édes! :-) Egészséges és boldog kutyus, ez a lényeg!

    VálaszTörlés
  4. Az a jó, ha a kiskutyák ilyen rosszcsontok! Nagyon aranyos - mindenkit levesz gondolom a lábáról! Nézz be kérlek hozzám, meghívlak egy játékra :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Füstölt nyúlcomb

Nyúlszalámi

A jancsikályháról