Sérült emberek látogatása portánkon

Azért annak előbb-utóbb híre megy, ha egy falusi portát csoportok is látogatnak. Pláne, ha még egy kis média megjelenés is viszi a hírt, vagy ha az ember lánya olyan munkahelyen dolgozik - még ha csak időlegesen is - ahol hátrányos helyzetű emberekkel foglalkoznak.
Így jutott el hírünk a dákai pszichiátriai intézetbe is, ahol különböző fogyatékossággal élő emberek élnek, s akiknek foglalkoztatóik minden évben szerveznek hosszabb-rövidebb kirándulást: idén környékünkre és a Bodzás Vendégház állatsimogatójába, minigazdaságába.
A látogatást a kísérők segítették, mondandómat sokszor ők fordították le vendégeim nyelvére. Megrázó volt szembesülni az egészséges és sérült emberek közti különbséggel, és mégis élményt adott nekem is, amikor egy-egy emberrel sikerült kialakítani egy kezdetleges kontaktust. Vendégeim többsége általában szülési sérülés következményéből adódóan maradt egész életére fogyatékos. Volt, akinek csak testi deformitása volt,  a többség viszont szellemileg is elmaradott volt.
Vendégeimet pogácsával és bodzaszörppel kínáltam. Néhány kép a látogatásról:




Megjegyzések

  1. Jó hogy kimozdultak, s hogy hogy szíves fogadtatásra találtak! Az állatok áthidalnak minden távolságot.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Füstölt nyúlcomb

Nyúlszalámi

Feta sajt készítés